Skip to main content

Indblik i den politiske verden

20 medlemmer af Helsingør Erhverv havde en lærerig og spændende eftermiddag og aften den (DATO). Vores lokale folketingsmand Henrik Møller (S) viste rundt i den imponerende bygning, der som bekendt er hjemstedet for Folketinget. Ikke mindst den efterfølgende middag i Snapstinget, hvor den stod på spørgsmål, svar, debat og røverhistorier. Møller har en lang karriere i byrådet i Helsingør bag sig, inden han blev folketingsmedlem i 2019. Han er bl.a. sit partis europaordfører og er formand for Folketingets Boligudvalg.
Vi ser frem til, at endnu flere politikere med udgangspunkt i Helsingør får plads i Folketinget efter næste valg. 

Bestyrelsen har fordelt posterne
Så har bestyrelsen fordelt posterne efter generalforsamlingen i Helsingør Erhverv den 8. april. Og der er ikke de store bevægelser at berette op. Formand er fortsat og på 6. år malermester Jacob Runge Olsen. Næstformand er Mikkel Søby, kasserer er Søren Woergaard og Michael Hartoft er sekretær.
En af byens lokale håndværksmestre kom i bestyrelsen i form af Frederik Kyed. Herved afspejler bestyrelsens sammensætning den brede medlemskreds, som er et godt miks af detail, håndværk og liberale erhverv.

Vi er med i Bæredygtighedspris

Helsingør kommune har besluttet at uddele en ”Bæredygtighedspris” til en virksomhed i kommunen, der gør en særlig indsats for den grønne omstilling og slår et slag for bæredygtig udvikling og vækst. Virksomheder, som gerne vil komme i betragtning som prismodtager, skal intet mindre end ”udvikle deres produkter/ydelser, så de bidrager til at løse nogle af verdens centrale problemer”, som det bl.a. hedder i beskrivelsen af prisen.
Bestyrelsen har udpeget Søren Woergaard som Helsingør Erhvervs repræsentant i dommerpanelet. Bæredygtighedsprisen vil blive annonceret til august og der bliver ansøgningsfrist den 22. oktober. Vi kommer med garanti til at høre mere om initiativet.

Sagen om parkering kører stadig…

Med god grund har en meget stor del af diskussionerne i Helsingør i den seneste tid handlet om parkeringsforholdene i indre by. Sikke et kaos, og nu er implementeringen så i gang…
Helsingør Erhverv vil gerne – lettere højtideligt – erklære, at dette er en sag, som vi vil følge helt til dørs.
Der er en masse elementer i det nye regelsæt, der endnu ikke er på plads. Tag bare reglerne for erhvervsparkering, hvor P-vagterne ikke har klare retningslinjer for, hvor rigidt – eller fleksibelt – man kan optræde. Tag eksemplet med opstilling af stilladser, hvor det ikke giver mening at skulle parkere 500 meter fra arbejdsstedet.
Ja, hurtige regler er ofte dårlige regler. Især når det bliver til ved skrivebordet frem for at stikke fingeren i jorden og tage udgangspunkt i virkeligheden.
Helsingør Erhverv er på sagen!

God sommer!
Bestyrelsen ønsker alle medlemmer en dejlig sommer. Dels til alle dem, der i den kommende tid kan slå op i banen, slappe lidt af og samle kræfter, dels de mange medlemmer, der nu som følge af byens og kommunens mange kultur- og turisttilbud stå foran årets mest travle periode.

Vi ses på den anden side af ferien, hvor vi vil komme med flere informationer om efterårets tilbud fra Helsingør Erhverv.
Venlig hilsen 

Jacob Runge Olsen
Formand

tlf. +45 40 13 79 36   mail [email protected]adresse Stengade 51, sidehuset, 3000 Helsingør