Skip to main content

Kære medlemmer af Helsingør Erhverv

Så er det blevet tid til en melding herfra. Jeg håber, at efterårsferien er veloverstået for jer, der har haft mulighed for at holde den.

Vi er jo alle travlt optaget af at drive vores forretninger – ikke mindst i en vanskelig tid med stor inflation, høje energipriser og andet, der presser store dele af samfundet økonomisk. Og så har vi jo samtidig haft en valgkamp kørende op til folketingsvalget den 1. november. Dermed er de nationale politikeres fokus rettet hen mod valgdagen snarere end hvad der sker i beslutningslokalerne.

Hold øje med indbakken:
1. Helsingør Erhvervs nye hjemmesiden er snart på plads. Vi glæder os til at vise den frem. Der lander snart mere info i din mailboks!

2. Bestyrelsen er på nippet til at invitere til et hyggeligt arrangement for medlemmerne i løbet af november. Vi glæder os – tjek mailen snarest!

Samarbejde med U/Nord

Helsingør Erhverv indgår nu i et tæt samarbejde med U/Nord om at styrke erhvervsuddannelserne i Helsingør. Det er samtidig en stor anerkendelse af skolens evne til at tiltrække nye uddannelsesmuligheder til byen. Det handler ikke mindst om, at vi ønsker at forbedre vilkårene for alle typer håndværkeruddannelser, så kommunens virksomheder får den nødvendige arbejdskraft til at sikre vækst og udviklingsmuligheder. Vi støtter derfor U/Nords program for erhvervsuddannelserne gennem konkrete tilbud om praktikforløb for tømrere, snedkere, malere, vvs’ere og en lang række andre håndværksuddannelser.

Sammen gør vi en kæmpe indsats for at “Fremtidens medarbejder” har de rigtige kompetencer. Det sker bl.a. gennem grundige praktikforløb og gæsteundervisning, hvor de unge får den grundlæggende forståelse for fagets redskaber, afklaring af arbejdsparathed, opfølgning og samspil med den teoretiske undervisning.

TOPMØDE PÅ VEJ – KRYDS | KALENDEREN!

Helsingør Erhverv er initiativtager til det erhvervspolitiske topmøde, som netop nu er i støbeskeen. Det bliver mandag den 6. marts 2023 kl. 15.00 – 17.30 i Teatersalen i Stengade.

Vores idé opstod i forbindelse med kampagnen forud for kommunalvalget sidste år. Partierne nærmest flokkedes om at have erhvervsvenlige synspunkter på dagsordenen. Endda i langt højere grad end tidligere. Dét glædede vi os over. Men samtidig nagede en indre skepsis: Mon alle de gode tanker bliver husket, når valgkampen er forbi? For at sikre, at det ikke sker, fik vi idéen til et Erhvervspolitisk Topmøde med alle aktører og beslutningstagere, der kan påvirke erhvervsudviklingen i Helsingør kommune. Tanken er ikke mindst at hæve kommunens placering på de lister over erhvervsvenligheden i landets kommuner, som bl.a. Dansk Industri hvert år gennemfører. Helsingør ligger uacceptabelt lavt – det er tid til forandring!

Så sæt kryds i kalenderen. Kom og bidrag! Mere information følger.

Nyd de store fordele ved “SMV Danmark”

Som bekendt har Helsingør Erhverv meldt sig ind i organisationen SMV Danmark. Vi får mange positive tilkendegivelser fra medlemmerne, der er meget tilfredse med ordningen. For god ordens skyld er her et link til de konkrete fordele, som medlemskabet af SMV Danmark gør muligt for medlemmerne af Helsingør Erhverv at nyde godt af.

1. https://smvdanmark.dk/vi-tilbyder
2. https://smvdanmark.dk/vi-tilbyder/tilbud-rabatter/opdateret-p%C3%A5-nyeste-medlemstilbud

Vi løfter sager direkte – ikke i pressen

GIH (Grundejerforeningen i Helsingør) har for nogle uger siden i et læserbrev i Frederiksborg Amts Avis rejst kritik i en konkret sags som sagsbehandlingstid i Helsingør kommune. GIH har efterfølgende henvendt sig til Helsingør Erhverv med undren over, at vi ikke har bakket kritikken op. Bestyrelsen har drøftet sagen og vil gerne understrege, at vi vægter konkret dialog med både byråd og forvaltning frem for bulder og brag i medierne om konkrete sager. Vi går målrettet efter problemers løsning, ikke i sig selv maksimal omtale og offentlig opmærksomhed.

Med de venligste hilsener

Jacob Runge Olsen
Formand for Helsingør Erhverv