Skip to main content

Erhvervs og Industriforeningen er indstillet til Helsingør Kommunes sociale beskæftigelsespris.

Helsingør den 9. december 2015.

Erhvervs- & Industriforeningen Helsingør er netop blevet indstillet til at modtage ”Helsingør Kommunes Sociale Beskæftigelsespris”. Det er kommunens beskæftigelsesudvalg, der uddeler denne, og det sker til en virksomhed eller enkeltpersoner i Helsingør Kommune, som har udvist et særligt beskæftigelsesansvar og socialt ansvar.

I princippet kan alle borgere indstille modtagere til prisen, og i år er foreningens bestyrelse blevet indstillet til denne af Jens Christy fra Ungdommens Uddannelses Vejledning i Fredensborg-Helsingør kommuner, også kendt som UU Øresund. Anledningen er naturligvis initiativet omkring fokus på de håndværksmæssige uddannelser, der har resulteret i inspirationshæftet ”Håndværker – hvorfor nu det?”

I begrundelsen hedder det: ”Bestyrelsen for Erhvervs- & Industriforeningen Helsingør indstilles for deres initiativ og ansvar i forhold til at styrke oplysningen om og mulighederne for, at unge i Helsingør kan tage en faglig uddannelse. Bestyrelsen har organiseret, at lokale virksomheder stiller op i forskellige sammenhænge og fortæller den gode historie om at få en erhvervsfaglig uddannelse. Bestyrelsen har desuden på eget initiativ udgivet et katalog over 20 unge, der har valgt den faglige vej. Dermed har de bidraget til at inspirere andre små og mellemstore virksomheder andre steder i landet til lignende initiativer”.

Når den endelige prismodtager skal udpeges, indgår blandt andet samarbejdet med Helsingør Kommunes jobkonsulenter og virksomhedskonsulenter i vurderingen. Ligeledes indgår en række andre bedømmelseskrav for så vidt angår indsatsen for beskæftigelsen samt betydningen for kommunen og lokalområdet.

Beskæftigelsesprisen består af et kunstværk af en lokal kunstner, samt et beløb til afholdelse af et socialt arrangement. Prisen afløser i øvrigt LBR prisen, som blev uddelt i årene 2011 til 2014. ”Helsingør Kommunes Sociale Beskæftigelsespris” for 2015 uddeles af formanden for Beskæftigelsesudvalget den 21. januar 2016 på et møde i netværket ”Helsingør Business-to-Business”.

Med venlig hilsen
David Nilsson
Formand

Læs den officielle indstilling til prisen